Inkoon Säästöpankkisäätiö
Päämärämme

Säätiön kotipaikka on Inkoo ja säätiön tarkoituksena on edistää säästämistä, tukea kotiseutua ja vaalia säästöpankkiliikkeen perinteitä Inkoon alueella.

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan tukemalla säästämistä edistävää työtä ja tutkimusta taloudellisesti. Säätiö tukee myös yleishyödyllistä toimintaa jakamalla avustuksia ja lahjoituksia toiminta-alueellaan.Avustuksia myönnetään lähinna projektiavustuksina yhdistyksille ja järjestöille kulttuuritoimintaan, yleishyödylliseen toimintaan, urheilutoimintaan, sekä lasten ja nuorten hyvinvointia edistävään toimintaan. Suoraan yksityishenkilöille avustuksia ei pääsääntöisesti myönnetä.

Hakemuskäytäntö

Avustushakemuksia vastaanotetaan kunkin vuoden lokakuun loppuun saakka. Säätiölle voi osoittaa hakemuksen, ja avustuksia voidaan myöntää ympäri vuoden, mutta avustusten jakaminen keskittyy syksyyn edellä mainitun hakuajan (31.10) jälkeen.

Hakemuslomake (PDF)

Taustaa

Säätiö perustettiin vuonna 1993, kun säästöpankki Aktia muutettiin säästöpankkiosakeyhtiöksi.

 

Ruotsinkieliseen Suomeen, alueelle, jossa säästöpankilla oli toimintaa, perustettiin 20 säätiötä.Säästöpankkisäätiöt saivat perustamisen yhteydessä säästöpankki Aktia Oyj:n osakkeita ja muodostivat tuolloin, kuten nytkin, Aktian suurimman osakkeenomistajaryhmän.

Säätiön toimielimet ovat valtuuskunta ja hallitus.

Yhteystiedot

Hallituksen puheenjohtaja
Håkan Fagerström
Degeröntie 76
10160  Degerby

Valtuuskunnan puheenjohtaja
Maria Wasström-Sarkola
Tähteläntie 555
10120 Tähtelä

Asiamies
Monica Baarman-Henriksson
Katajanokantie 28, 10210 Inkoo
+358 40 502 6852
monica@baarman-henriksson.com